Proslava blagdana Male Terezije u sarajevskom Karmelu

Misno slavlje 1. listopada, na blagdan sv. Male Terezije, u samostanskoj crkvi Bezgrešne Kraljice Karmela u Sarajevu predslavio je mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine, a s njim su suslavili don Michele Capasso, rektor, i don Ante Ljulj, vicerektor Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa „Redemptoris Mater“ u Vogošći. Prije misnog slavlja molila se krunica na misijske nakane Crkve, a nakon misnog slavlja blagoslovljene su ruže.

Mons. Knežević je u propovijedi rekao kako je važno kod svetaca pronalaziti ono što možemo nasljedovati, a ne samo tražiti njihov zagovor. On je izdvojio misijski duh sv. Male Terezije, njezinu molitvu za poniznost i njezinu molitvu za svećenike kao poticaj za nasljedovanje. Objasnio je kako nam Svetica pokazuje da je najbolji oblik misijskog poslanja u Crkvi svetački živjeti u svom zvanju i svom okruženju. Zatim, da nas njezina molitva za poniznost podsjeća koliko tu krepost svi danas trebamo. „Ponizan čovjek širi oko sebe mir“, rekao je. Potaknuo je na kraju na razmišljanje o tome koliko istinski molimo i gajimo klimu za duhovna zvanja. Ne samo u obiteljima, nego i u samostanima i u bogoslovijama. Sv. Mala Terezija nam je svojom molitvom za svećenike svima poticaj. „Ona nam je primjer i zagovornica kako se živi kršćanska širina“, rekao je propovjednik.

Budući da je mons. Knežević bio tajnik nadbiskupa Jozinovića, na čiji su poziv sestre karmelićanke došle u Sarajevo, podsjetio je na te početke i molio za budućnost ovog Karmela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.