Susret generalnog definitora o. Roberta sa sestrama u Brezovici

Generalni definitor Karmelskog reda o. Roberto Maria Pirastu posjetio je sestre karmelićanke u Karmelu u Brezovici u petak 29. travnja 2022. u popodnevnim satima. Na susretu je bio i o. Dario Tokić, provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa.

O. Pirastu se srdačno pozdravio sa sestrama i, nakon pohoda Presvetom u sestarskom koru, uslijedio je bratsko-prijateljski susret. Riječ dobrodošlice u ime svih sestara uputila je poglavarica s. Ilijana Terezija Cvetnić, koja je zahvalila o. Robertu za darovane trenutke važne za molitveno-kontemplativni život, te ga je upoznala sa sadašnjim duhovnim hodom zajednice.

Osvrnuvši se na povijest brezovičkog samostana, o. Roberto je rekao da se raduje što je došao u Karmel koji je majka svih hrvatskih Karmela. Posebno ga se dojmio osnutak i počeci života u Karmelu u Brezovici, te je naglasio da je ovaj Karmel ostvarenje Stepinčeva sna.

U daljnjem tijeku razgovora upoznao je sestre sa stanjem Reda danas. Opisao je i područje svoga rada i dužnosti koje su mu povjerene u službi generalnog definitora. Područje njegovog rada je srednja Europa, Italija i Malta.

Jednako tako, protumačio je sestrama neke dijelove provedbene upute Cor orans, osobito one koji se odnose na vitalnost samostana i početnu formaciju. Bilo je govora i o sinodalnosti Crkve i o doprinosu kontemplativnih redovnica istoj.

Pri kraju susreta sestre u formaciji pjesmom su pozdravile o. Roberta i o. Darija, a pridružila im se i čitava zajednica. Nije manjkalo ni obiteljske radosti i jednostavnosti, šale i smijeha.

Bilo je vremena i za posjet našim sestrama na samostanskom groblju, šetnju vrtom i prigodni domjenak u sestarskoj blagovaonici.

Zahvalivši Gospodinu i o. Pirastu na susretu, u nadi daljnje duhovne pratnje i podrške, sestre su ispratile svoju subraću i nastavile s većom radošću i revnošću služiti Gospodinu i moliti za velike nakane Crkve i karmelskog Reda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.