Mladomisnici posjetili Brezovicu

Na blagdan svetih Ćirila i Metoda, u utorak 5. srpnja 2022., ovogodišnji dijecezanski mladomisnici, njih desetorica, pod vodstvom svoga duhovnika vlč. Ante Pavlovića posjetili su sestre karmelićanke u Karmelu u Brezovici.

Susret je započeo misnim slavljem koje je predslavio mladomisnik vlč. Domagoj Koružnjak iz Župe sv. Nikole Tavelića u zagrebačkoj Kustošiji. Uz njega su slavili mladomisnici Petar Belina, Krešimir Babić, Antonio Kovačić, Ivan Vujević, Filip Šešek, Mate Cikoja, Patrik Paulić, Krunoslav Sajko, te duhovnik vlč. Anto Pavlović koji je na početku misnoga slavlja zahvalio sestrama na molitvenoj pratnji naših mladomisnika te naglasio da su oni plod njihovih molitava, u koje ih i nadalje preporučuje.

Prvo čitanje pročitao je vlč. Patrik Pavlović, Evanđelje je navijestio vlč. Antonio Kovačić, a molitvu vjernika pročitao je vlč. Ivan Vujević.

Vlč. Kovačić razlomio je Riječ Božju nadahnjujući se na misnim čitanjima blagdana. Na početku homilije rekao je da temeljnu istinu kršćanstva, da je Bog postao čovjekom, Židovi nisu mogli prepoznati i prihvatiti. Oni nisu prepoznali Svetoga među njima. Ta Božja ljubav darovana je danas prezbiterima koji trebaju donositi Krista drugima i svojim životom biti „provokatori“ svetoga. „Svetost je mogućnost da nas Isus Krist posvećuje svojom mukom, smrću i uskrsnućem“, istaknuo je propovjednik.

Govorio je i o proročkoj dimenziji koja je u službi drugoga: „Poslani smo umrijeti za druge živeći našu svakodnevnicu. Ako je to molitva, umrijeti moleći. Ako je to župa, umrijeti za one kojima smo poslani… Temeljno pitanje je: ‘Je li  Isus  Krist kralj u mom životu?’ Jedino u njemu možemo tražiti snagu, biti radikalan prorok donoseći novost života“, rekao je vlč. Kovačić.

Na kraju misnog slavlja vlč. Pavlović zahvalio je predslavitelju vlč. Domagoju Koružnjaku i propovjedniku vlč. Antoniju Kovačiću. Mladomisnički blagoslov nije izostao, kao ni preporuka Majci Božjoj pjesmom „Svi u glas“.

Druženje se nastavilo u sestarskog govornici gdje su se mladomisnici predstavili i podijelili sa sestrama svoja duhovna iskustva. Susret je završio Isusovom molitvom „Oče naš“ i preporukom sestrama u daljnju molitvenu pratnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.