Obavijesti sa XVII. sjednice Provincijalnog savjeta

XVII. sjednica Provincijalnog savjeta održana je u Gospiću, 21. prosinca 2022., sa slijedećim ishodima:

  1. Umjesto dosadašnjeg, usvojen je pojednostavljeni tekst molitve u kojoj su objedinjene nakane dovršetka gradnje u Splitu i obnove u Remetama nakon potresa, te se u tom obliku povjerava svim zajednicama Provincije u svakodnevnu molitvu, u znak potpore i solidarnosti, bilo u Prošnjama ili Molbenici, bilo u slijedu Karmelskih molitava:

Gospodine,
bez tebe ne možemo ništa učiniti.
Zagovorom svetog Josipa,
zaštitnika naše Provincije,
udijeli nam da sveto živimo,

Te dovršimo gradnju crkve i samostana u Splitu
i obnovu svetišta i samostana u Remetama.

(Ako je u samostalnom obliku u slijedu Karmelskih molitava, onda se doda:)
Po Kristu Gospodinu našem.

  1. Otvoreni su i prebrojani listići za izbor 13 delegata, sveukupno 35 pristiglih listića. Trinaest odabranih delegata za Provincijalni kapitul koji počinje 11. travnja 2023. u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru su:

O. Srećko od Blažene Djevice Marije (Rimac); o. Franjo od Rođenja Blažene Djevice Marije (Podgorelec); o. Ivan od Presvetog Trojstva (Pleše); br. Vlado od Križa (Vuković); o. Dominik od sv. Ane (Magdalenić); o. Zlatko od Naše Gospe (Pletikosić); o. Krešimir Josip od Muke Kristove (Bahmec); o. Jure od Krista Raspetoga (Zečević); o. Marko od Duha Svetoga (Maglić); o. Jakov od sv. Ane (Mamić); br. Josip od Anđela (Alaga); o. Zvonko od Malog Isusa (Martić); o. Stanko od Utjelovljenja (Pažin). Ukoliko bi netko od ovih delegata bio spriječen, prve zamjene su: o. Ilija od Uznesenja Blažene Djevice Marije (Tipurić); o. Đani od sv. Ivana Krstitelja (Kordić); o. Stipe od Božanskog Srca Isusova (Tomić); br. Juraj od Terezije od Djeteta Isusa (Marinković).

  1. Otvoreni su i prebrojani listići prethodnog savjetodavnog glasovanja za izbor provincijala, njih 47. Rezultati su proslijeđeni zajednicama na molitvu i bratski dijalog.

Sljedeća 18. (redovita) sjednica Provincijalnog savjeta zakazana je za utorak, 24. siječnja 2023. u Remetama u 15.30 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.