Stepinčevo u Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca

U petak, 10. veljače 2023., svečanim euharistijskim slavljem koje je predslavio vlč. Milan Dančuo proslavljena je svetkovina bl. Alojzija Stepinca, zaštitnika bistričkog Karmela. Koncelebrirali su bivši krašićki župnik vlč. Dragutin Kučan, koji je ujedno predvodio trodnevnu pripravu za svetkovinu, zatim vlč. Antun Motočić te vlč. Stjepan Čukman.

U propovijedi se vlč. Dančuo osvrnuo na mučeništvo bl. Alojzija: „Bl. Alojzije Stepinac možda nije klasičan mučenik koji je podnio mučeništvo u jednom trenutku, već je to kod njega bilo nešto što traje, a što je on u strpljivosti i poniznosti prihvatio.“ Koristeći Stepinčev primjer, propovjednik je potaknuo prisutne vjernike da svoju vjeru žive iz dana u dan, u svakodnevnim malim situacijama: „Molimo danas da poput bl. Alojzija možemo prihvatiti ono što Bog stavlja pred nas. Umjesto da živimo od velikih stvari, velikih odluka i velikih želja, krenimo od svakoga dana – da možemo svakoga dana u svakom trenutku uistinu biti Božji. Tim putem dolazimo do istinske promjene u nama samima, a time dolazimo i do većih odluka. To je jedini put da pronađemo životnu autentičnost. Molimo zagovor bl. Alojzija da njegov primjer bude i nama poticaj da živimo Božju ljubav u svakodnevici“, poručio je vlč. Milan Dančuo.

Na kraju misnog slavlja blagoslovljeni su bomboni u čast blaženika, a vjernici su slatki blagoslov rado ponijeli svojim kućama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.