Kao orlu nam se mladost obnavlja: prvi zavjeti i oblačenje

Radosni događaji za čitavu Hrvatsku karmelsku provinciju sv. Oca Josipa pomalo već tradicionalno obilježavaju kraj mjeseca ožujka, točnije svetkovinu Navještenja Gospodinova. Kroz godinu novicijata prokušani i u osobnoj odluci da izbližega slijede Krista u duhu Karmela obnovljeni, naša su braća Izak od sv. Josipa i Mihael Marija od Božjeg Lica i Krvi Kristove položila svoje prve zavjete.

Praćeni molitvom i zajedništvom prisutne braće karmelićana, dragih sestara karmelićanki, roditelja, rodbine i prijatelja, spremno su pred okupljenom Crkvom Gospodinu izrekli svoj prvi „Evo me!“, položivši u ruke o. Petra od Kraljice Mira prve zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti u Redu bosonoge braće Blažene Djevice Marije od gore Karmela. Velik je to dan kako za njih, tako i za čitavu Crkvu, jer je bogatija za još dvije duše koje su odlučne poput žrtve paljenice, u trajnoj molitvi i apostolskom radu, izgarati u ljubavi. Da bi u toj odluci ustrajali, preporučamo ih u vaše molitve.

Dan ranije samostan u Grazu i čitava Hrvatska karmelska provincija radovali su se ulasku u novicijat i primanju redovničkog odijela naših postulanata Ante Slavića iz Karlovca i Josipa Latinčića iz Splita. Obukavši odjeću Karmela, odabrali su nova imena: br. Ante od Djeteta Isusa i br. Josip od Blažene Djevice Marije, i tako započeli svoju godinu kušnje. Godinu u kojoj će konkretnije kušati život u Karmelu, te, vođeni milošću Duha Svetoga i praćeni savjetima svoga magistra, razlučivati svoj poziv. Na tom putu neka ih prati zagovor Kraljice Karmela i vaše molitve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.