Tajnik za bosonoge karmelićanke posjetio brezovički Karmel

U prigodi prijateljskog pohoda Federaciji samostana bosonogih karmelićanki u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini „Blaženi  Alojzije Stepinac“, o. Rafal Wilkowski, OCD, tajnik za bosonoge karmelićanke i osobni tajnik generala Karmelskog reda o. Miguela Márqueza Calle, posjetio je u subotu 20. svibnja 2023. Karmel u Brezovici.

Nakon srdačne dobrodošlice uz pjesmu i pozdrave, o. Wilkowski se uputio do sestarskog kora, gdje se na kratko pomolio zajedno sa sestrama i pozdravio s njima nebesku Majku pjesmom „Regina caeli“.

Slijedio je prijateljski susret, na početku kojega je č. majka Marija Regina Popić pozdravila o. Rafala i ukratko ga upoznala s poviješću samostana. On se toplo zahvalio, te je upoznao sestre sa stanjem Karmela u Europi i svijetu. Rekao je da je danas slično stanje u Crkvi kao u doba sv. Majke Terezije Avilske, samo su druge okolnosti. Zato je napomenuo da današnje vrijeme zahtjeva odgovornost i zauzetost onih koji služe Bogu i Crkvi. Teškoća uvijek ima, ali je bitna kvaliteta života koja je sposobna riješiti svaku teškoću.

Bilo je govora i o bitnim točkama iz dokumenta Cor orans, provedbene upute za apostolsku konstituciju Vultum Dei quaerere, osobito o početnoj formaciji, o klauzuri, o osnucima i o reviziji sestarskih Konstitucija. Sestre su dobile pojašnjenja o življenju karmelske karizme, kao i ohrabrenje na tom putu duhovnog rasta. Bratsko-sestrinski susret nastavio se i kod zajedničkog objeda uz radost, spontanost i smijeh. Bilo je vremena i za šetnju, obilazak samostanskog vrta i pohod sestarskom groblju, te zajedničko fotografiranje.

Susret je završio pjesmom „Rosa Carmeli“, zahvalom majke Regine o. Rafalu za darovano vrijeme te obostranom preporukom u molitve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.