Osma skupština Federacije samostana bosonogih karmelićanki „Bl. Alojzije Stepinac“

U Duhovnom centru Gospe Karmelske braće karmelićana na Krku od 23. do 26. svibnja održana je VIII. skupština Federacije samostana bosonogih karmelićanki „Bl. Alojzije Stepinac“ u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji pod geslom sv. Male Terezije „U srcu Crkve…“

U radu Skupštine sudjelovalo je vodstvo Federacije, priorice i delegatkinje svih šest pridruženih samostana i redovnički asistent Federacije o. Jakov Mamić, OCD. Gost predavač bio je o. Rafal Wilkowski, OCD, pravnik i generalni tajnik za bosonoge karmelićanke iz Rima, a rad Skupštine pratile su i gošće s. M. Emanuela od Blažena Djevice Marije (Režek) iz novog Karmela u Gospiću i s. Mirjam od Milosrdne Ljubavi (Glavina), priorica iz Karmela Nënshat u Albaniji.

O. Rafal Wilkowski je kroz tri predavanja na početku Skupštine progovorio o aktualnim temama za kontemplativne redovnice prema novim dokumentima Crkve: autonomiji samostana i formaciji. Nakon toga je uslijedila diskusija u kojoj su sestre mogle dobiti stručne odgovore na svoja pitanja.

Uz predstavljene izvještaja o zajednicama članicama Federacije i radu Savjeta Federacije, svoje su zajednice predstavile i prisutne gošće, a pročitan je i izvještaj iz samostana u Mirnoj Peči u Sloveniji.

Na Skupštini su utvrđene teme i termini za održavanje tečajeva za početnu i trajnu formaciju sestara, dogovorena je sljedeća etapa u izradi novog Ratio formationis Federacije te druge praktične smjernice za rad Federacije.

Izabrano je i novo vodstvo Federacije za sljedeće trogodište:

predsjednica s. M. Petra od Presvete Euharistije (Fišter) iz Karmela u Mariji Bistrici,

prva savjetnica s. M. Regina od Presvete Euharistije (Popić) iz Karmela u Brezovici,

druga savjetnica s. M. Jelena od Krista Kralja (Lipić) iz Karmela u Sarajevu,

treća savjetnica s. M. Marta Presvetega Obličja (Meden) iz Karmela u Sori (Ljubljana),

četvrta savjetnica i ekonoma s. M. Ljiljana od Duha Svetoga (Prelić) iz Karmela u Levanjskoj Varoši.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.