Blagdan Male Terezije obilježen u Karmelu sv. Josipa

Brojni  su hodočasnici 1. listopada 2023. pohodili Karmel sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj kako bi proslavili blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica, naučiteljice Crkve, o 150. godišnjici njezina rođenja. Svečano misno slavlje predvodio je karmelićanin o. Stjepan Vidak, prior samostana u Somboru, u koncelebraciji sa svećenikom subotičke biskupije, vlč. Danijelom Katačićem te domaćim župnikom Mirom Tomasom. Euharistiji je prethodila molitva krunice popraćena svetičinim tekstovima te litanije i molitve svetici. Mnogi vjernici pristupili su sakramentu pomirenja za što su im na raspolaganju bili svi prisutni svećenici, uključujući i vlč. Nikicu Bošnjakovića, svećenika na službi u Srijemskoj biskupiji.

Učiteljica i zagovornica

„Konkretnost i jednostavnost, primjeri kako da živimo svoju vjeru na najjednostavniji, najevanđeoskiji način, jest ono što tolike ljude privlači nauci sv. Male Terezije. Svi mogu razumjeti i pokušati živjeti ono što je ona ostavila kao svoju nauku“, istaknuo je o. Stjepan. A nauka sv. Male Terezije, njezin mali put, ostvaruje se u svakodnevnom životu. To je put povjerenja u Boga kao Dobrog Oca, pouzdanje u Njega, i puštanje da Bog sve vodi. „Njezin život pokazuje kako sve situacije u kojima se čovjek nađe mogu biti prilika za rast. Rast u vjeri, pouzdanju, ljubavi, krepostima“, rekao je propovjednik i potaknuo vjernike da stvarno povjeruju njezinim riječima i primjeru, te da i u svom životu onda iskuse početak onog vječnog života, koji se ostvaruje po ljubavi i pouzdanju u Boga.

Po završetku misnoga slavlja o. Stjepan je blagoslovio ruže, znak sv. Male Terezije koja je za života obećala da će sipati kišu milosnih ruža na duše. Blagoslovljene ruže i blagoslovine sv. Male Terezije svećenici su zatim podijelili svim prisutnim hodočasnicima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.