Mlada misa o. Jurja u Brezovici

U nedjelju 30. lipnja 2024. godine mladomisnik karmelićanin o. Juraj od sv. Terezije od Djeteta Isusa proslavio je mladu misu u Karmelu u Brezovici u zajedništvu sestara karmelićanki i prisutnih vjernika. Uz njega su bili ministranti i čitači.

Misao vodilja mladomisnikove propovijedi bila je dodir vjere koji stvara čuda: „U našem životu od pet osjetila kojima raspolažemo, dodir se prvi razvija, i to već u majčinoj utrobi. On je izvor svih ostalih. Dodir ne posjeduje bogatstvo drugih osjetila – vida, sluha, njuha i opipa. Dodir je najbitniji za život i komunikaciju. On ima ono što nemaju druga osjetila: uzajamnost. Ne možemo dodirnuti neki predmet, a da on u istom trenutku ne dodirne nas, dok možemo gledati i ne biti viđeni, ili slušati, a da nas nitko ne čuje. Dodir stvara kontakt. Bitno je to za čovjekovu vjeru koja je obilježena siromaštvom. Jer, vjerovati ne znači vidjeti ni razumjeti, ni osjetiti, no po vjeri možemo na otajstveni način dodirnuti Boga i dopustiti njemu da dodirne nas. To je dodir vjere koji stvara čuda.“

O. Marinković je naglasio kako u susretu i dodiru gesta ima jednaku važnost kao i sama riječ. Zato sv. Marko, kada piše o Isusu, stavlja naglasak na Isusova čudesa da bi u ljudima pobudio i ojačao vjeru. To vidimo, kako nam donosi evanđelje dana, kod uskrišenja Jairove kćeri i ozdravljenja bolesne žene. Isus svoja čudesna djela najčešće čini dodirom, a njegov spasonosni dodir posebno je prisutan u sakramentima.

Isus se često očituje kao čudotvorac u našim životima, u svakidašnjim potrebama, ne iscjeljujući samo naše tijelo, već mijenjajući i poučavajući naše srce. Isus želi da ga upoznamo, želi da to traženje bude poput bolesne žene i nadstojnika Jaira, da tako otvorimo naš život i srce Božjem daru, da se svakodnevno hranimo njegovom Riječju, njegovim Tijelom i njegovom Krvlju. Onda će dodir vjere stvarati čuda te će se djela Božja svakodnevno pokazati na svakome od nas, misli su predvoditelja slavlja.

Misno slavlje animirale su sestre karmelićanke svojim skladnim pjevanjem, a na kraju svete Mise o. Marinković udijelio je svim prisutnima svoj mladomisnički blagoslov.

Susret se nastavio u sestarskoj govornici gdje su se sestre izbliza mogle upoznati s mladomisnikom o. Jurjem i njegovim karmelskim pozivom, što je bilo na obostranu duhovnu izgradnju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.