Krk

Duhovni centar Gospe Karmelske (DCGK) je ustanova Hrvatske karmelske provincije svetog Josipa, ustanovljena sa svrhom promicanja pastorala duhovnosti i specifičnog karmelskog apostolata. Centar je smješten na iznimno lijepoj lokaciji, jugoistočno od srca “presjajnog grada Krčana”, u sjeni borova i tamarisa, nadomak mora. Ima svoje vlastito parkiralište, vrt i park, s prekrasnim pogledom na more i stari grad. Raspolaže s 19 smještajnih jedinica: 6 jednokrevetnih, 12 dvokrevetnih i jednom trokrevetnom sobom. Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu i telefon, a neke i terasu koja gleda na more. Centar raspolaže i jednom dvoranom (za 60-tak osoba) i kapelicom (za 30-tak osoba). U planu je izgradnja veće kapelice i dvorane.

DCGK tijekom godine organizira i nudi duhovne vježbe, duhovne obnove, seminare, predavanja, školu molitve i druge sadržaje praktične duhovnosti za različite staleže (svećenike, redovnike/redovnice i bračne parove) i uzraste (djecu, mlade, starije) kao i za različite profesije i duhovne pokrete u Crkvi. U proljetnim i jesenskim mjesecima, kada nema turista, Centar pruža idealne uvjete za povučenost, sabranost, šutnju i samoću s Bogom unutar zidova samostana i vani u prirodi.

Tijekom ljetnih mjeseci Centar ugošćuje grupe, obitelji i pojedince iz inozemstva i tuzemstva uz odgovarajući duhovni program.

3 misli o “Krk”

 1. Veoma sam sretna što sam postala vaš prijatelj i želim uz vas produbiti duhovnost.
  Jako štujem sv. Tereziju Avilsku, sve sam knjige o njoj pročitala i trenutno čitam ” Samo Bog dostaje “.
  Hvala vam na ovome,nadam se da sam se uključila , jedino neznam koje su moje obaveze prema Vama pa Vas molim da mi napišete.
  Bogu hvala za vas.

 2. Poštovani,
  zanimam se za duhovne vježbe kod vas, ili samo posjet vašem samostanu na par dana, ovo ljeto. Postoji li takva mogućnost?
  Hvala 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

"U zemlju Karmela ja vas dovedoh da se hranite plodom i dobrotom njezinom." (usp. Jr 2,7)