Krk

Duhovni centar Gospe Karmelske (DCGK) je ustanova Hrvatske karmelske provincije svetog Josipa, ustanovljena sa svrhom promicanja pastorala duhovnosti i specifičnog karmelskog apostolata. Centar je smješten na iznimno lijepoj lokaciji, jugoistočno od srca “presjajnog grada Krčana”, u sjeni borova i tamarisa, nadomak mora. Ima svoje vlastito parkiralište, vrt i park, s prekrasnim pogledom na more i stari grad. Raspolaže s 19 smještajnih jedinica: 6 jednokrevetnih, 12 dvokrevetnih i jednom trokrevetnom sobom. Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu i telefon, a neke i terasu koja gleda na more. Centar raspolaže i jednom dvoranom (za 60-tak osoba) i kapelicom (za 30-tak osoba). U planu je izgradnja veće kapelice i dvorane.

DCGK tijekom godine organizira i nudi duhovne vježbe, duhovne obnove, seminare, predavanja, školu molitve i druge sadržaje praktične duhovnosti za različite staleže (svećenike, redovnike/redovnice i bračne parove) i uzraste (djecu, mlade, starije) kao i za različite profesije i duhovne pokrete u Crkvi. U proljetnim i jesenskim mjesecima, kada nema turista, Centar pruža idealne uvjete za povučenost, sabranost, šutnju i samoću s Bogom unutar zidova samostana i vani u prirodi.

Tijekom ljetnih mjeseci Centar ugošćuje grupe, obitelji i pojedince iz inozemstva i tuzemstva uz odgovarajući duhovni program.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

"U zemlju Karmela ja vas dovedoh da se hranite plodom i dobrotom njezinom." (usp. Jr 2,7)