Gerardovo 2023.

U petak 23. 6. 2023. proslavljeno je Gerardovo – rođendan za nebo sluge Božjega oca Gerarda Tome Stantića, karmelićanina, za vjernike mađarskog govornog područja. Svečanu svetu misu predslavio je mons. Ferenc Fazekaš, privremeni dijecezanski upravitelj Subotičke biskupije, u zajedništvu s priorom somborskog karmelićanskog samostana o. Stjepanom Vidakom i o. Zlatkom Žuvelom, vicepostulatorom kauze o. Gerarda, kao i drugim svećenicima koji su došli sa svojim vjerenicima na ovo slavlje. Prigodnu propovijed je održao mons. Ferenc Fazekaš, koji je na kraju sv. mise na grobu o.Gerarda zajedno sa braćom svećenicima i prisutnim vjernicima izmolio molitvu za proglašenje oca Gerarda blaženim i svetim.

Na samu obljetnicu smrti o. Gerarda, 24. 6., predslavitelj misnog slavlja bio je uzoriti kardinal Vinko Puljić, sarajevski nadbiskup u miru. S njim su slavili mons. Ferenc Fazekaš, upravitelj Subotičke biskupije, vicepostulator o. Zlatko Žuvela i brojni drugi svećenici. Svetu misu su svojim anđeoskim glasovima obogatili članovi katedralnog zbora iz Subotice pod vodstvom mo. Miroslava Stantića. Hvala svima koji su bili s nama na proslavi rođendana za nebo našega oca Grge, a posebno vjernicima koji su došli u narodnim nošnjama.

„Ko Isusa slidi taj je cviće obitelji, cviće grada, cviće države i cilog svemira. Taj ima mista u svakoj kući i državi…“ (o. Gerard).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.