Prvi zavjeti br. Mislava Marije od Svetog Lica

U ponedjeljak 14. listopada 2024., za vrijeme večernje mise trećeg dana trodnevnice sv. Tereziji Avilskoj u Svetištu Gospe Remetske br. Mislav Marija od Svetog Lica (Šolta) u ruke provincijala o. Vinka od Bezgrešnog Srca Marijina položio je svemogućem Bogu prve redovničke zavjete.

Na početku propovijedi o. Vinko je istaknuo da je polaganje redovničkih zavjeta opredjeljenje za život poniznosti, ali s velikom odlučnošću, a to je ono što predlaže sv. Terezija Avilska. To je život siromaštva, čistoće i poslušnosti koji je živio i sam Isus. O. Vinko je naglasio da je polaganje redovničkih zavjeta ustvari djelo Božje koje zahtijeva predanje Bogu, a to je predanje u istini koja se otkriva u poniznosti. Samo u poniznosti može doći do sjedinjenja s Bogom. Provincijal je propovijed zaključio poželjevši u ime sve braće br. Mislavu Mariji dobrodošlicu u Karmel te dodavši kako zajedno sa svom braćom za njega moli kako bi ustrajao u zvanju.

Poslije propovijedi slijedilo je polaganje zavjeta kojemu su nazočila redovnička braća te roditelji i prijatelji zavjetovanika. Nakon mise zavjete br. Mislava proslavili smo na zajedničkoj večeri.

Br. Mislav Marija rođen je u Zagrebu 1980. godine. Studirao je na Hrvatskim studijima i diplomirao filozofiju i kroatologiju. Preporučamo ga u vaše molitve kako bi ustrajao u vjernosti Gospodinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.