Priopćenje o. Generala

S velikim iznenađenjem i tugom saznao sam za istupe mog subrata, o. Giorgia Marije Faréa, OCD, putem njegovog podcasta na društvenim mrežama.

Ovog 13. listopada javno je izjavio da više ne želi slaviti Svetu misu u zajedništvu s papom Franjom jer, prema njegovom pogrešnom razmišljanju, Franjo nije legitimni papa.

Dijelim zbunjenost koju su mi izrazili brojni vjernici, kao i subraća i sestre u Karmelu, u vezi s ovim stavom o. Faréa.

Budući da mi je povjerena briga za svu braću Reda, ponovno potvrđujem našu odluku da uvijek ostajemo u zajedništvu s Katoličkom crkvom i s Papom, na putu vjere i ljubavi s cijelim svetim Božjim narodom.

Nadam se da će uskoro biti izliječena rana koju je o. Faré nanio jedinstvu Crkve, sablazan koju je izazvao kod mnogih vjernika, te zbunjenost i bol uzrokovane našem Redu.

Također se nadam da će o. Faré odgovoriti na naše očinsko upozorenje svojim potpunim pokajanjem kako ne bi bio isključen iz zajedništva s Crkvom. Podsjećam subrata koliko je našoj svetoj Majci Tereziji od Isusa bilo važno moći umrijeti kao „kći Crkve“.

Rim, 18. listopada 2024.

o. Miguel Márquez Calle, OCD

Generalni predstojnik

COMUNICATO DEL PREPOSITO GENERALE DELL’ORDINE DEI CARMELITANI SCALZI (OCD)

Izvor: https://www.carmelitaniscalzi.com/comunicato-del-preposito-generale-dellordine-dei-carmelitani-scalzi-ocd/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.