Blažena Marija Mercedes Prat (24. srpnja)

BlMercedesPratMercedes Prat je rođena 06. ožujka 1880, u Barceloni. Krštena je idući dan. Primila je prvu Svetu Pričest 30. lipnja 1890. Od svog djetinjstva sebe je sasvim dala Bogu, koga je primala svaki dan u Pričesti. Pokazivala je veliku ljubav prema svojim susjedima i pokušala njegovati ovu vrstu ljubav u ostalima.

Tijekom godina provedenih u školi, bila je poznata po svoj dobroti i svojoj predanosti školskom radu,  posebno u slikarstvu i vezenju, što su bila područja njenog prirodnog talenta. Ušavši u  novcijat Društva Svete Terezije od Isusa 1904. u Tortosi, dala je  prve zavjete 1907.

Gajila je osobitu pobožnost prema Božjem srcu: promišljena, istinita, mirna i blaga u svojim reakcijama, pokazujući prirodnu dobrotu u druženju sa ostalima, ali pokazujući čvrstinu karaktera. Bog je bio njezina jedna ljubav, i njezina ljubav za Boga rasla do točke gdje bi ona dala život za njega.

1920. bila je dodijeljena kući u Barceloni. Odatle je počeo put prema mučeništvu.  09. srpnja 1936. zajednica je bila prisiljena odreći se škole i htjeli su je ukinuti. 23. srpnja, sestra Mercedes je bla uhićena i ustrijeljena;  umrla je rano u jutro 20. srpnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.