Misionar iz Ruande posjetio karmelićanke u Brezovici

Dugogodišnji misionar u Ruandi koji je ove godine zakoračio u četvrto desetljeće svoga misionarskog rada, salezijanac don Danko Litrić, u prigodi svog kratkog boravka u  domovini posjetio je u subotu 7. studenoga 2020. godine sestre karmelićanke u Brezovici.

Tom prigodom slavio je Euharistiju i susreo se sa sestrama u govornici. Na misnom slavlju koncelebrirao je njegov subrat don Stjepan Bolkovac, SDB, a ministrirao je Tomislav Skender. Don Danko pozdravio je prisutne vjernike i sestre i posvijestio im je da su došli slaviti Boga i preko Marijinih ruku prikazati Isusovu žrtvu Bogu. Jednako tako zahvalio je sestrama za molitve i žrtve koje prinose za njega i misionare u Ruandi.

Zbog specifičnih uvjeta u kojima se nalazi Ruanda poradi pandemije koronavirusa, nema misa s narodom kao ni vjerskih ni društvenih okupljanja, život je otežan i uvelike je zastao… No postoji nada da će se stvari poboljšati i da će iznova biti dopuštene sv. Mise s narodom i s djecom u školi. U toj nadi don Litrić se sprema na povratak u Ruandu već idući tjedan. Zato računa s molitvom sestara i vjernika, jer je svjestan da bez Boga ništa ne možemo. Svoj rad u misijama predočio je u kratkim crtama te je naglasio: „Što radimo, radimo na slavu Božju i na dobro duša. Imamo puno radosti, ali i teškoća… Uvijek molimo za naš narod da ostane vjeran Bogu, i da bude ovdje i u vječnosti sretan.“

Nakon misnog slavlja nastavio se prijateljski susret sa sestrama u govornici. Don Danko je odgovarao na sva pitanja i još je dublje uprisutnio situaciju u Ruandi. Uvijek je misijski duh bio prisutan u Karmelu. Poznato je kako su sv. Terezija Avilska i sv. Mala Terezija svoje živote, molitve i žrtve prikazivale za misije i misionare, te za rast Kraljevstva Božjega u ljudskim srcima. Don Danko je darovao sestrama svoju najnoviju knjigu Ruanda, ljubavi moja!. Knjigu je priredio don Ivan Marijanović, SDB, u prigodi četrdesete godišnjice don Dankova misijskog djelovanja. Ona je svjetionik vjere svima koji traže Gospodina i koji vjeruju u njegovu ljubav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.