Majka nikad ne uskraćuje pomoć

Redovnik monfortanac o. Zdravko Barić predslavio je u srijedu 14. srpnja 2021. godine Euharistiju na drugi dan trodnevne priprave za svetkovinu Gospe Karmelske u Brezovici. Uz njega je slavio trajni đakon Željko Kovačević iz župe svetog Martina biskupa iz Pisarovinske Jamnice, te ministranti i čitači: Dora Nestić, Ivona Kubalo i Luka i Lea Balaško.

U uvodnim mislima, o. Barić je istaknuo da je sv. Misa čas kada se Božja milost spušta na Božji narod. Posvijestio je da su Isus i Marija tu prisutni, te potaknuo vjernike da otvore svoja srca kako bi primili Boga živoga.

Na početku prigodne homilije spomenuo se sv. Male Terezije i njezinog odnosa prema Presvetoj Djevici Mariji, koju je mala svetica rado nazivala „Mama“, jer je Marija nježnija od najnježnije Majke. Rekao je kako Majka ne uskraćuje pomoć čim ju se zazove.

Potaknut primjerom sv. Male Terezije, propovjednik je izmolio molitvu svoga srca Majci Božjoj, koja je bila prožeta povjerenjem i predanjem u Majčine ruke, te ljubavlju i odanošću Isusovoj Majci: „Marijo Majko sveta, dolazim k Tebi jer znam da ti moja prisutnost ne smeta. Dopusti da te tvoje dijete malo ometa… Toliko toga u isto vrijeme rješavaš sa svojim Sinom i sa sv. Josipom. Znam da vidiš toliko boli i patnje. I pretpostavljam da čuješ tolike vapaje ljudi koji ti se mole srcem. Znam da se u ovom času događaju negdje na svijetu tragični događaji koji od tebe traže molitvu, zagovor i intervenciju. Ti si uvijek prisutna i spremna pomoći jer ti si naša Majka…“

Potom se osobno obratio Nebeskoj Majci i zamolio ju je da svrne svoj pogled na njega, kao i na sve prisutne; da svojom ljubavlju, blizinom i prisutnošću izliječi sve rane naših duša, te nam pomogne vršiti volju Božju.

Svoju molitvu završio je ovim riječima: „Nauči me ti, kako ljubiti Isusa. Majko Nebeska, predajem ti svoj život, moli za mene. I moli za sve nas koji imamo povjerenje u tebe. Za sve nas koji se tebi utječemo. Za sve nas koji od tebe očekujemo pomoć. Neka tvoje majčinsko srce bdije nad našim životima. Budi naša Majka, budi naša Kraljica, budi ona koja rađa svoga Sina u našim grešnim dušama.“

Misno slavlje pratili su zvuci orgulja i glasovi sestara karmelićanki, uz završnu Glasnovićevu „Ave Mariju“, koja je uzdigla Gospodinu srca prisutnih štovatelja i hodočasnika Gospi Karmelskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.