Nisu nas zaboravili

Kad je godine 1943. vlč. gospodin Đuro Makarević slavio svoju Mladu misu u dvorcu Brezovica, u kapelici sestara karmelićanki, nije ni slutio kamo će ga to duhovno zajedništvo sa sestrama odvesti. Naime, čim je 1946. godine postao upravitelj Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini, zavjetovao je župu Majci Božjoj Karmelskoj i svake je godine hodočastio sa župljanima u nedjelju nakon 16. srpnja, na njezino proštenje. Uz to, župu je preporučio u molitve sestara koje su mu bile podrška u njegovom župničkom djelovanju.

Svoje je župljane potaknuo da karitativno pomažu sestrama, osobito plodovima svojih vrtova, njiva i vinograda, kao i drugim potrepštinama. I ta međusobna duhovno-karitativna razmjena traje do danas. To su posvjedočili i revni mladi i mlađi župljani, koji su i ove subote 23. listopada 2021. darivali našu karmelsku zajednicu radom svojih ruku i blagoslovom svojih polja i vrtova. Kiša ih je pratila do Karmela, ali im nije oduzela radost srca i vedrinu duha dok su istovarivali i raspremali darove dobrih i plemenitih ljudi. Vjerujemo da će Gospodin blagosloviti njihov trud i napore, kao i njihovu velikodušnost u činjenju dobra drugima.

I kad su sve darove posložili, zasjalo je sunce. To je naš život: sunce Božje ljubavi zasja u našim očima i u našim srcima kada usrećujemo jedni druge čineći dobro. Hvala dobri ljudi, što ste nam ostavili trag sunca, Boga, i što nas niste zaboravili!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.