Božićno pismo Karmelskom svjetovnom redu

Draga braćo i sestre Karmelskog svjetovnog reda!

Svake godine veselimo se božićnom slavlju koje nam govori o vjernosti Božjoj. Isus dolazi u susret svakome od nas i dijeli svoje darove i svoje blagoslove.

Naš Bog nije dalek, ne promatra nas iz daljine. Odlučio je doći nam u susret: „I Riječ tijelom postade i nastani se među nama“ (Iv 1,14), i ostati s nama zauvijek: „Ja sam s vama u sve dane, do svršetka svijeta“ (Mt 28,20).

Isus nas poziva da s njim hodimo svijetom i da budemo svjedoci njegove ljubavi. Djevica Marija je naš najizvrsniji model u nasljedovanju Isusa. Ona se „na poseban način predstavlja, prije svega kao uzor vjernosti u slušanju Gospodina, u svom stavu služenja Njemu i drugima“ (Konstitucije OCDS 4). Riječi koje anđeo Gabrijel reče Mariji, „Ne boj se“ (Lk 1,30), Isus također poručuje svakome od nas: „Ne bojte se“ (Mk 5,36).

Nasljedujući Mariju, recimo i mi „Da“ (Lk 1,38) sudjelovanju u izgradnji Kraljevstva Božjega u našem svijetu, znajući da tko se u Boga uzda, nikada neće biti razočaran.

Svim provincijalnim delegatima, duhovnim asistentima OCDS zajednica i svim članovima Svjetovnog Karmela i njihovim obiteljima neka vam ovog Božića Isus podari zdravlje, mir i radost. Sjetimo se uvijek u molitvi zašto je za svjetovne karmelićane „ovo vrijeme da budemo s Bogom i ojačamo odnos s njim, da postanemo istinski svjedoci njegove prisutnosti u svijetu“ (Konstitucije OCDS 21).

Sretan Božić!

o. Ramiro Casale, OCD
Generalni delegat za OCDS

 

Izvornik: https://www.carmelitaniscalzi.com/wp-content/uploads/2021/12/2021_Natale_OCDS.pdf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.