Susret Generalnog predstojnika o. Miguela sa sestrama karmelićankama

U Karmelu Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici 24. travnja 2022. održan je bratski susret Generalnog predstojnika Karmelskog reda o. Miguela Márqueza Calle i generalnog definitora o. Roberta Maria Pirastu s predstavnicama bosonogih karmelićanki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Susretu su nazočile poglavarice i predstavnice šest samostana bosonogih karmelićanki, predsjednica i članice Savjeta Federacije samostana bosonogih karmelićanki „bl. Alojzije Stepinac“,  provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa o. Dario Tokić i provincijalov delegat za sestre i redovnički asistent Federacije samostana bosonogih karmelićanki „bl. A. Stepinac“ o. Jakov Mamić, OCD.

U ime svih okupljenih, kao i u svoje osobno ime,  pozdravnu riječ uputila je predsjednica Federacije s. M. Gabrijela Batelja, zahvalivši ocu Generalu i ocu Robertu za njihov dolazak i želju da iz bližega upoznaju život i rad naših karmelskih zajednica na ovom području.

Priorice samostana predstavile su trenutno stanje i kratku povijest njihovih zajednica, a predsjednica Federacije govorila je o dvadesetogodišnjem iskustvu rada Federacije i aktualnim projektima. Tijekom razgovora o. General upoznao je sestre sa stanjem Reda, a osobito sa situacijom naše braće i sestara u Ukrajini i Poljskoj, koje je posjetio neposredno prije dolaska u Hrvatsku. Bilo je govora o potrebi i načinu revidiranja postojećih Konstitucija za sestre prema pravnim odredbama nove apostolske konstitucije Vultum Dei quaerere i provedbene upute Cor orans te o ostalim aktualnim temama.

Susret je završio u ozračju iskrene bratsko-sestrinske suradnje i razumijevanja, a o. General je preporučio sestrama u molitve rad Generalnog definitorija i potrebe Reda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.