Zraka sunca nad Karmelom

U subotu, 22. listopada 2022. godine, na spomendan sv. Ivana Pavla II., prijatelja Božjeg, a osobitog prijatelja Crkve u Hrvata i hrvatskoga naroda, župljani Župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Vukovine zaustavili su svoja vozila pred vratima Karmela u Brezovici. Lanac dobrote se nastavio i ove godine, onaj isti lanac koji je započeo 1943. godine po blagopokojnom vlč. Đuri Makareviću, a danas se nastavlja po njegovom nasljedniku, preč. gospodinu Đuri Saboleku, župniku i dekanu.

Iako sunce toga dopodneva nije bilo raskošno u svojim zrakama, ipak je topla zraka ljubavi plemenitih ljudi, kako onih najmanjih, tako i onih većih, koji su se odrekli svojih treninga da mogu doći u Karmel, zatitrala u njihovim očima i otkrila dobrotu njihovih srdaca. I dok su radosno istovarivali zimnicu i ostale darove, slavili su Boga zbog njegove dobrote i darežljivosti kojom ih je obdario. Tu radost darivanja podijelili su s nama, kako bi Bog i na taj način bio više prisutan u našim obiteljima i u našim redovničkim zajednicama. Dijeleći svoje vrijeme i svoje darove s Karmelom, potvrdili su da imaju veliko srce puno Boga, srce koje živi za Njega i za one koji su mu darovani.

Dok zahvaljujemo dobrim ljudima na njihovim darovima, mislimo na sve one generacije koje su kroz osam desetljeća bile u službi Providnosti i dijelile s Karmelom svoja duhovna i materijalna dobra. Bog je velik u onima koji ga susreću kroz svakodnevne obične i neobične stvarnosti života. On živi u njima i dariva se na razne načine svima koji ga traže. Zato mu zahvaljujemo za dobre, jednostavne, male ljude velikog srca i velike duše koji su poput tople zrake sunca na našem nebu i koji svojom ljubavlju i dobrotom obasjavaju mnoge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.