O. Oktavio proslavio 60 godina svećeništva

U nedjelju 16. listopada svečanim misnim slavljem u samostanskoj crkvi sestara karmelićanki u Grazu o. Oktavio od sv. Male Terezije (Fontanive) zahvalio je Bogu na 60 godina svećeničke službe.

Uz o. Oktavia slavili su provincijal Austrijske poluprovincije o. Alexandar, te braća iz samostana u Grazu i Beču. Osim naših novaka prisutna su bila i trojica naših juniora iz Remeta kao i rodbina našeg slavljenika, a crkva je bila popunjena povećim brojem vjernika koji su toga dana željeli Bogu zahvaliti na svemu što je kroz svoj svećenički rad o. Oktavio među njima dobro učinio.

U homiliji se o. Oktavio osvrnuo na dan ređenja u crkvi sv. Marka u Veneciji, gdje je bio zaređen za svećenika kao član Venetske karmelske provincije. Nakon 11 godina svećeničkog i redovničkog života u Italiji, tadašnji provincijal Austrijske provincije poziva ga u Graz da pomogne u životu i radu te provincije. I tako je o. Oktavio u ovom samostanu i gradu proveo sljedećih 49 godina svoga života. Posvjedočio je jubilarac kako nije uvijek bilo lako nadići razlike u mentalitetu, ali je uz pomoć Božju sve moguće. Istaknuo je da se prava promjena u njemu dogodila tek onda kada je uspio zaboraviti sebe, svoje navike i planove te se potpuno predati Bogu po služenju mjestu na koje je bio pozvan. Posebno je naglasio svojih 37 godina dušobrižničkog rada u UKH Graz (Bolnici za hitne slučajeve), gdje je naučio da prije svega bolesnicima treba biti blizak kao prijatelj, ne bi li ih tako doveo i do prijateljstva s Kristom.

Nakon misnog slavlja o. Petar okupljene je vjernike pozvao da se pridruže zajedničkom stolu u našem samostanu, gdje se slavlje nastavilo u vedrom i raspjevanom duhu tako svojstvenom našem o. Oktaviju.

Bogu smo zahvalni da u odgojnoj zajednici možemo živjeti uz jednog radosnog redovnika koji unatoč svojoj dobi revno obdržava dnevni red, ističući se pritom svojom dubokom pobožnošću prema Nebeskoj Majci Mariji. Dao i nama Gospodin da radosno i predano živimo svoj redovnički život te poput o. Oktavia na pitanje kako smo budemo uvijek spremni odgovoriti: „Sempre bene!“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.