Središnje slavlje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana

Svjetska Molitvena osmina 2023. godine održava se od 18. do 25. siječnja pod biblijskim geslom „Učite se dobrim djelima: pravdi težite“ (Iz 1,12-18). Geslo je izabralo i molitvene materijale pripremilo Vijeće Crkava Minnesote u Sjedinjenim američkim državama. Molitveni priručnik na hrvatskom jeziku objavila je Kršćanska sadašnjost, a preveo ga je i priredio o. Jure Zečević.

Središnje ekumensko molitveno slavlje kršćanskih Crkava grada Zagreba i zagrebačkog područja održat će se u nedjelju 22. siječnja 2023. u „Šatoru sastanka“ pored župne crkve u Remetama nakon svete mise koja započinje u 9.30 sati. I ove godine uživo će ga prenositi Hrvatska radiotelevizija.

Molitvu će predvoditi sudionici iz šest kršćanskih Crkava koje djeluju na zagrebačkom području: katolička, srpska pravoslavna, makedonska pravoslavna, evangelička (luteranska), reformirana kršćanska kalvinska i baptistička.

Imajući u vidu opće stanje s obzirom na koronu, gripu i određene druge okolnosti, kršćanske Crkve u Zagrebu odlučile su da će se još ove godine, umjesto tradicionalnih više molitvenih postaja, održati jedno središnje ekumensko slavlje. Istovremeno, kršćanske Crkve zagrebačkog područja pozivaju svoje vjernike da se za jedinstvo kršćana, mir, jednakost, pravdu i činjenje dobrih djela mole u svojim kršćanskim zajednicama i na individualnoj razini, u svojim domovima i sa svojim obiteljima, koristeći molitvene materijale koji se, osim u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, mogu preuzeti i ovdje:

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2023.pdf

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana 2023.doc

Cilj i svrha Molitvene osmine za jedinstvo kršćana jest da svi kršćani diljem svijeta, koji pripadaju različitim Crkvama, u vremenskom periodu od osam dana mole za jedinstvo kršćana, nadahnjujući se istim biblijskim sadržajima i istim tematskim razmatranjima, u skladu s Isusovom molitvom na Njegovoj posljednjoj večeri za jedinstvo Njegovih učenika, zapisanoj u Evanđelju (Iv 17, 20-23).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.