Prvi dan trodnevne priprave za Stepinčevo

U utorak 7. veljače, prvog dana trodnevne priprave za slavlje Stepinčevog blagdana u godini 125. obljetnice njegova rođenja i 25. obljetnice beatifikacije, misno slavlje predslavio je vlč. Željko Nestić, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi.

U nadahnutoj homiliji, vlč. Nestić je podsjetio vjernike da je dolazak u Karmel dolazak i k Stepincu. Stepinac je ugrađen u svaki kamen toga vidljivog i nevidljivog zdanja. Govorio je o Karmelu kao o svom životnom djelu. Znao je da bez molitve i žrtve Crkva ne može živjeti. Nije doživljavao Crkvu kao administrativnu ispostavu Vatikanske diplomacije, već kao ambasadu Neba na zemlji, dar Neba. I za tu Crkvu, dao je svoj život – čiste savjesti. Dakako, dao ga je za Boga Isusa Krista u prvom redu, onoga koji je tu istu Crkvu stvorio i postavio da „umjesto“ Njega djeluje u svijetu.

U tom smislu propovjednik je naglasio slijedeću Blaženikovu misao: „Dragi moji vjernici, pod svaku cijenu, pa i uz cijenu istoga života svoga, ako bude potrebno, ostajte vjerni Kristovoj Crkvi, koja ima svoga vrhovnog pastira Petrova nasljednika! Vi znate, da su naši oci i pređi kroz tolika stoljeća prolili tolike potoke i rijeke krvi, da očuvaju sveto blago katoličke vjere i da ostanu vjerni Kristovoj Crkvi. Vi nećete biti dostojni imena otaca vaših ako budete dopustili da vas tko otrgne od pećine na kojoj je Krist sazidao Crkvu svoju.“

Misno slavlje animirale su skladnim pjevanjem sestre karmelićanke pod ravnanjem s. M. Kristine Jadanić, OCD. Nije izostao ni svečani blagoslov, koji je predslavitelj podijelio prisutnima u godini Stepinčevih jubileja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.