Mlada misa o. Jakova Milića

U subotu 20. svibnja 2023. otac Jakov od Križa (Milić) proslavio je svoju mladu misu u rodnoj župi i crkvi Preslavnog Imena Marijina u Osijeku pod geslom „Dosta ti je moja milost“ (2 Kor 12,9). U koncelebraciji su bili o. Daria Tokić, propovjednik, te domaći župnik vlč. Filip Perković, kao i naša braća svećenici te drugi svećenici i redovnici iz Osijeka, među kojima i vlč. Ivan Jurić, prethodni župnik. Mladoj misi prethodila je trodnevna priprava koju je predvodio o. Nikola Grizelj. Glazbom je ovo slavlje uveličao župni zbor, čiji su glasovi uz pratnju orgulja veličanstveno odjekivali prekrasno ukrašenom crkvom.

Sve je započelo blagoslovom roditelja kod dvorane pastoralnog centra, nakon čega je krenula procesija prema crkvi. Na početku misnog slavlja o. Jakovu su se obratili predstavnik župne zajednice i župnik. Prvo čitanje pjevao je br. Augustin od Blažene Djevice Marije (Tomić), a evanđelje je na starohrvatskom napjevu pjevao o. Marko od Duha Svetoga (Maglić).

Budući da su misna čitanja bila uzeta od blagdana Uzvišenja svetog Križa, propovjednik je započeo propovijed osvrnuvši se na Michelangelov kip Uskrslog Isusa koji čvrsto i pomalo „sebično“ drži križ u rukama – križ po kojem se čovjek preko patnje mijenja, preobražava i spašava. Osvrnuo se i na darove i milosti koje svećenik dobiva od Gospodina. Mladomisniku je poručio da kao svećenik treba svjedočiti i donositi Božju ljubav drugima te da se ne oslanja na svoje snage i znanje nego na Boga.

Na kraju mise mladomisnik se svima zahvalio, a nakon završnog blagoslova udijelio je mladomisnički blagoslov svojoj obitelji i užoj rodbini.

O. Jakova preporučamo u vaše molitve, a njemu želimo puno Božjeg blagoslova i milosti u ostvarivanju njegovog svećeničkog poziva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.