Budući salezijanci posjetili Karmel u Brezovici

Na spomendan Blažene Djevice Marije od svete Krunice u subotu 7. listopada 2023. salezijanski prednovaci pod vodstvom svog odgojitelja don Mladena Delića hodočastili su sestrama karmelićankama u Brezovicu. Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio don Mladen.

Na početku misnog slavlja predvoditelj je istaknuo važnost današnjeg spomendana Kraljice svete Krunice, te je rekao da je krunica jednostavna, ali snažna molitva koju je Majka Crkva prepoznala. Potaknuo je prisutne da preporuče Majci Božjoj sve svoje nakane i želje i da predaju svoje srce njezinome Sinu kako bi ih milost Božja dotakla da svijetle poput Marije.

„Dok držiš krunicu u ruci, držiš Gospu za ruku… Kako se možemo ljepše susresti s Gospodinom nego u Euharistiji? Sve nas objedinjuje Krist Spasitelj naš. Nosimo Božji blagoslov drugima. Nemojmo biti sebični, već ga dijelimo s kime se god susretnemo. Dopustimo Bogu i Majci Božjoj da nas ispune sobom, da budemo nositelji Božje ljubavi“, poručio je don Mladen.

Budući salezijanci animirali su Euharistijsko slavlje oduševljenom pjesmom.

Nakon misnoga slavlja susret se nastavio u sestarskoj govornici gdje su se mladi salezijanci predstavili i upoznali sa sestrama i s njihovim životom te im se preporučili u molitve. Na kraju susreta don Mladen se zahvalio sestrama za njihovu požrtvovnost i molitvenu blizinu sa željom da se tradicionalni susreti i dalje nastave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.