Braća bogoslovi svjedočili u Suhopolju

Ovogodišnja trodnevnica uoči svetkovine svete Majke Terezije za nas bogoslove je bila obogaćena još jednim iskustvom susreta i svjedočenja. Na poziv župnika Župe svete Terezije Avilske u mjestu Suhopolje, velečasnog Ljube Krmara, o.  Nikola Grizelj je predvodio trodnevnu pripravu uoči ove svetkovine. Drugog dana trodnevnice mi braća bogoslovi smo se pridružili o. Nikoli i pjevanjem animirali svetu misu. Brat Hrvoje je na koncu mise izrekao svoje svjedočanstvo o pozivu i progovorio općenito o Karmelu. Potom smo večer nastavili zajedničkim druženjem sa župljanima.

Velečasni Ljubo je istaknuo kako je ovo za župu jedinstven događaj jer su se mnogi po prvi puta susreli s karmelićanima. Mi pak nismo mogli skriti svoje oduševljenje i radost srdačnim gostoprimstvom i otvorenošću župljana.

Svaki novi susret je prilika za svjedočenje naše pripadnosti majci Crkvi. Bez obzira na naše slabosti i nesavršenosti stojimo i stavljamo se u službu Boga koji po nama čini svoja čudesna djela. Ovaj susret je zaista bio jedno takvo svjedočanstvo, na obostranu radost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.