„Milijun djece moli zajedno“ u Svetištu Majke Božje Remetske

Molitvena inicijativa „Milijun djece moli zajedno“ po prvi je puta ove godine, na poticaj Obiteljske zajednice remetske župe, organizirana u Svetištu Majke Božje Remetske u srijedu 18. listopada.

Velik broj djece u pratnji svojih roditelja, baka i djedova okupio se zajedno u 20 sati oko lika Blažene Djevice Marije u srcu Gospina vrta. Molitva je započeta simboličnom gestom paljenja svijeća za vrijeme molitve Vjerovanja, čime se željelo podsjetiti sve okupljene na značenje vjere u životu kršćana. Vjera je ta koja raspršuje tamu grijeha, ratova i zla u ovome svijetu, kako je i u pozivu na molitvu za mir čitavome Karmelskom redu o svetkovini sv. Terezije Avilske naglasio generalni predstojnik Reda o. Miguel Marquez Calle.

O. Ivan Pleše je kao duhovnik Obiteljske zajednice uz bratsku pomoć br. Hrvoja, br. Marka i br. Izaka animirao molitvu u kojoj su spremno i velikodušno sudjelovala okupljena djeca kroz čitanje, pjesmu i molitvu krunice. Nakon svega upriličeno je zajedničko druženje i okrepa u Duhovnom centru sv. Ivana od Križa kako bi radost zajedništva ojačala naše korake u nastojanju izgradnje mirnijeg i pravednijeg svijeta.

Neka Zagovornica Hrvatske zagovara našu domovinu i čitav svijet u nastojanju oko življenja u miru i zajedništvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.