Postulanti Hrvatske karmelske provincije

ZVONIMIR MILETIĆ rođen je 20. 7. 1992. u Splitu. Prve godine života proveo je na Šćitu u Rami, nakon čega se obitelj preselila u Mostar. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Mostaru. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i radio je u struci. Upisao je poslijediplomski doktorski studij u Mostaru i nalazi se pred obranom doktorske disertacije. U Karmel ga je privukla marijanska dimenzija Reda i naglasak na molitvi razmatranja. Postulaturu je započeo 16. 10. 2023.

MARIN PLANINIĆ je iz Međugorja, Župa sv. Jakova apostola. Rođen je u Splitu 15. 2. 1993, a kršten u Međugorju 10. 4. 1993. Osnovnu školu pohađao u Bijakovićima, a Srednju školu fra Slavka Barbarića u Čitluku. Postulaturu je započeo 16. 10. 2023.

PATRIK VARGA rođen je 18. 11. 2001. u Osijeku. Osnovnu školu je završio u Bilju. Strojarsku tehničku školu završio je u Osijeku. Radio je u HEP Toplinarstvu u Osijeku kao strojar tri godine. Dolazi iz Župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Bilju (Baranja). Bio je aktivni član SKAC-a u Osijeku. Karmel je upoznao preko sv. Male Terezije i čitanjem djela drugih karmelskih svetaca. Postulaturu je započeo 16. 10. 2023.

MARKO MALETIĆ rođen je 5. 11. 2002. u Bjelovaru. Dolazi iz Župe sv. Terezije Avilske u Bjelovaru. Završio je srednju školu za hotelijersko-turističkog tehničara te je radio u hotelijerstvu. Za karmelićane je saznao preko interneta. Karmel ga je najviše privukao zbog misaone molitve i pobožnosti koju Red gaji prema Blaženoj Djevici Mariji. Postulaturu je započeo 16. 10. 2023.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.