Zagrebački bogoslovi posjetili Karmel u Brezovici

Na uočnicu Duhova, u subotu 18. svibnja 2024., posjetili su nas zagrebački bogoslovi prve godine, njih dvanaestorica, pod vodstvom odgojitelja vlč. Tonija Potrebića. Posjet je započeo zajedničkim misnim slavljem koje je predslavio vlč. Potrebić, a uz njega su bili bogoslovi Matko Jurić i Tomislav Vuković koji su pročitali prvo čitanje i molitvu vjernika.

Nadahnjujući se na misnim čitanjima dana, propovjednik se osvrnuo na naš odnos s dragim Bogom te rekao da nas Isus poziva da imamo odnos „ja i moj Bog“. Isus nas uči da se ne trebamo uspoređivati s drugima jer koliko ima ljudi, toliko ima puteva do dragoga Boga. On nas poziva da produbimo svoj odnos s njime.

Ljubljeni učenik Ivan imao je intimni odnos s Kristom. On je proniknuo u otajstvo života: prepoznao je Isusa iz Nazareta, prepoznao je Božje djelovanje i Božju ljubav. Njegovo Evanđelje završava svjedočenjem iskustva ljubavi koje nije zadržao za sebe, već ga je zapisao, pruživši svima mogućnost da iskuse ljubav Božju i da budu dionici toga dara.

Propovjednik je potaknuo sve prisutne da razvijaju svoj odnos s Bogom i da ga daruju drugima kao što je to učinio apostol Pavao dok je bio u zatočeništvu u Rimu, gdje je svjedočio Evanđelje bez obzira na okolnosti u kojima se nalazio. On je primjer za sve kršćane 21. stoljeća koji žive u brojnim unutarnjim i vanjskim zatočeništvima. No bez obzira na svijet možemo slobodno i nesmetano propovijedati i svjedočiti Radosnu vijest. To možemo ako dozvolimo Gospodinu da nas oslobodi od naših nutarnjih veriga, ustvrdio je vlč. Potrebić.

Na kraju je poručio da molimo Gospodina da nam dadne duha slobode i žar Duha Svetoga da ono što smo doživjeli budemo spremni podijeliti s drugima, te da nas oslobodi unutarnjeg zarobljeništva kako bismo mogli svjedočiti da je Isus Krist konkretna Božja ljubav koja nam daruje život vječni.

Prijateljski susret nastavio se u sestarskoj govornici gdje smo se upoznali te međusobno podijelili iskustva duhovnog poziva i života s Bogom. Pitanja na tom području nisu izostala, kao ni preporuke u molitvu. Susret je završio pjesmom „Krist na žalu“ u spomen na 104. rođendan nezaboravnog Božjeg prijatelja i prijatelja Hrvata, sv. Ivana Pavla II.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.