Proslava blagdana Male Terezije u Mariji Bistrici

Blagdan sv. Male Terezije 1. listopada 2024. proslavljen je u bistričkom Karmelu euharistijskim slavljem koje je predslavio mons. Franjo Fazekas, biskup subotički. U koncelebraciji su mu se pridružili i bistrički župnik, ujedno i rektor Svetišta vlč. Tomica Šestak, vlč. Antun Motočić, vlč. Vedran Jakić, vlč. Mato Jaković te kao asistent bogoslov Luka Žeželj.

U propovijedi se mons. Fazekas spomenuo životnog puta sv. Male Terezije, koja je u svoje 24 godine života učinila mnogo za bližnje i za cijelu Crkvu iako je živjela skrovito u Karmelu. Spomenuo se i svog odnosa prema Svetici kojoj se molio za vrijeme svojih sjemenišnih i bogoslovskih dana, te joj je zahvalio za ustrajnost na svom svećeničkom putu.

Svim prisutnima propovjednik je poručio: „Molitva nikad nije suvišna. Nisu uzaludne tihe male žrtve za druge. Bez obzira na to što moderni svijet više favorizira vidljiva, sjajna ostvarenja, ako u njima nema duha, nema ljubavi, ona ostaju bezvrijedna. Po primjeru sv. Male Terezije budimo skromna i ponizna srca, budimo ljudi koji mole, koji bez želje za isticanjem služe slavi Božjoj i spasenju svih ljudi.“

Na kraju misnog slavlja bio je tradicionalni blagoslov ruža u čast sv. Male Terezije.

Proslavi blagdana sv. Terezije od Djeteta Isusa prethodila je trodnevna priprava koju je predvodio vlč. Mato Jaković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.