Posjet nuncija Giorgia Lingue Karmelu sv. Josipa

U popodnevnim satima ponedjeljka 28. lipnja 2021. nuncij Lingua s pratnjom je posjetio zajednicu sestara Karmela sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj. Uz srdačan doček samostanske zajednice, poglavarica s. Emanuela Režek uputila je pozdravne riječi njegovoj ekselenciji predstavivši ukratko povijest zajednice koja seže od osnivanja Karmela sv. Male Terezije u istarskim Juršićima 1964. do osnutka Karmela sv. Josipa na području ove biskupije u Šarengradu 1988. godine te, nakon ratnih zbivanja u kojima je i šarengradski Karmel bio prognan, povratka u matičnu biskupiju 2001. u mjesto Breznica Đakovačka.

Upoznavši mons. Linguu sa sadašnjošću ove karmelske zajednice i njenim planovima, majka Emanuela mu je zahvalila i za blagoslov kamena temeljca novog Karmela u Gospiću koji, uslijed brojnosti domaće zajednice, utemeljuju sestre karmelićanke iz Breznice Đakovačke. Nuncij Lingua zahvalio je zajednici karmelićanki za svjedočanstvo njihove jednostavnosti i radosti, kao i za molitveni život kojim prate svetu Crkvu i, na osobit način, Svetoga Oca koji ima veliko povjerenje u snagu molitve te je zajednici u ovoj posebnoj godini za povjerenje u Božju Providnost istakao primjer sv. Josipa, koji je ujedno zaštitnik ovog Karmela.

U nastavku susreta svaka se sestra osobno predstavila mons. Giorgiju, a on je, zajedno sa svojim tajnikom, ukratko iznio i osnovne crtice svog života. U neformalnom razgovoru koji je uslijedio, najviše govora posvetio kanonizaciji bl. Alojzija Stepinca, što je najviše zanimalo sestre karmelićanke, budući da hrvatski Karmel ovog Blaženika osobito štuje i kao svog utemeljitelja. „Gospodin nam šalje znakove kako bismo sazrijevali zajedno. Budući da ovaj proces kanonizacije kasni, to samo znači da će iz toga izići neko veće dobro. Kad Bog bude htio, sve će ići naprijed! Ne treba stoga brinuti, jer Istina će pobijediti u pravi trenutak“, rekao je nuncij, potičući karmelićanke sv. Josipa da ustraju u molitvi i predanju Bogu u radosti, s kojom su svoje goste srdačno ispratile.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.