O. Ivan Pleše položio licencijatski ispit

O. Ivan Pleše dana 10. rujna 2021. godine predstavio je svoj istraživački licencijatski rad i položio licencijatski ispit na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Licencijatski rad, koji predstavlja etapu u oblikovanju doktorske disertacije, izradio je pod mentorskim vodstvom prof. dr. sc. Jure Zečevića, OCD, na poslijediplomskom studiju Katoličkog bogoslovnoga fakulteta, u modulu „Ekumenska teologija i dijalog religija, svjetonazora i kultura“. Polaganjem licencijatskoga ispita, o. Ivan je stekao akademski stupanj licenca teologije (lic. theol.; LTh) iz područja humanističkih znanosti, polja teologije, grane ekumenske teologije.

Ispitno povjerenstvo, uz mentora prof. dr. sc. Juru Zečevića, sačinjavali su doc. dr. sc. Tomislav Kovač, predsjednik povjerenstva, i prof. dr. sc. Petar Bašić, član povjerenstva.

Polaganje licencijatskog ispita započelo je uvodnim pozdravom i obraćanjem predsjednika povjerenstva dr. Kovača prisutnima i kandidatu za polaganje ispita. Potom je uslijedilo licencijandovo predstavljanje svoga istraživačkog licencijatskoga rada, nakon čega je na red došao niz pitanja upućenih od strane svih članova povjerenstva. Po završetku ispita u dvorani su ostali samo članovi povjerenstva radi savjetovanja i ocjene ispita, da bi zatim u dvoranu bili pozvani licencijand i ostali prisutni te im je predsjednik povjerenstva, dr. Kovač, priopćio da je licencijand položio ispit, uz pohvalu. Time je, kao novi licenc teologije, stekao pravo na izradu doktorske disertacije. Uslijedile su čestitke od strane svih prisutnih.

Službeni zapisnik o ispitu vodila je Anamaria Đurak, mag. paed. relig. et catech., djelatnica Referade Poslijediplomskog studija i Ureda za međunarodnu suradnju Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Licencijatski ispit je trajao sat i četrdeset i pet minuta. Na početku i na kraju ispita prigodnu molitvu izrekao je dr. Zečević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.