Budući salezijanci pred rešetkama Karmela

Tradicionalno hodočašće budućih salezijanaca-prednovaka, zajedno s njihovim magistrom don Mladenom Delićem, SDB, te asistentima Markom Mihokovićem i don Brankom Bendramom, SDB, ni ove godine nije izostalo. U nedjelju, 26. rujna 2021., u ranim popodnevnim satima, hodočastili su mladi salezijanci u Stepinčev Karmel u Brezovici sa željom da sestrama preporuče u molitve početak i nastavak svoje formacije.

U zajedničkom druženju koje je don Mladen započeo molitvom, predstavili su se sestrama, kao i sestre njima, te su u sestarske molitve stavili svoje nakane i potrebe. Dragi Bog ih je pronašao u različitim dijelovima Lijepe naše, a neke čak i u Njemačkoj. Neki od njih gradili su svoje karijere u svijetu, ali na Božji poziv ostaviše sve i pođoše za Gospodinom. Povjerovali su u njegovu ljubav i hrabro, odlučno i radosno krenuli u novu avanturu s Gospodinom koji je osvojio njihova mladenačka srca. Ostavili su dojam oduševljenih i poletnih mladića koji imaju svoj cilj pred sobom i koji se ne boje budućnosti.

Štoviše, sadašnjost žive odgovorno i radikalno i nastoje u izazovima današnjice izgrađivati se u prave i revne don Boscove sinove. To su potvrdili svojim humorom i smijehom, kao i radosnom pjesmom, te don Boscovom molitvom, uz blagoslov don Mladena.

Susret je završio s obostranom željom da se tradicija nastavi i da njihov životni poziv bude natopljen molitvama sestara karmelićanki u koje polažu svoje velike nade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.