Preminuo o. Đuro Filipović

U nedjelju 31. srpnja 2022. preminuo je u Gospodinu o. Đuro Filipović (Juraj od Gospe Karmelske, OCD), član Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, u 81. godini života, 61. godini redovništva i 55. godini svećeništva.

O. Đuro Filipović rođen je i istoga dana kršten u Oštroj Luci (Bok) u Bosni i Hercegovini 1. listopada 1941. U Karmelski red stupio je redovničkim oblačenjem 14. kolovoza 1960. Prve redovničke zavjete položio je 15. kolovoza 1961., a svečane 15. kolovoza 1964. Za đakona ga je zaredio pok. kardinal Franjo Šeper 26. ožujka 1966., a za svećenika pok. biskup Josip Lah 29. lipnja 1967. Iz obitelji Filipovića Karmelu su se, kao vanjske sestre u samostanu karmelićanki u Brezovici, pridružile i dvije rođene sestre o. Đure: s. Ružica od Bezgrešnog Srca Marijina i s. Marija od sv. Josipa.

Tijekom svoga redovničkog i svećeničkog života o. Đuro je bio kapelan u Župi Uznesenja bl. Djevice Marije u Remetama i u Valpovu, suradnik u pastoralu Župe sv. Mihovila Arkanđela u Splitu (Kamen-Šine), prior karmelićanskog samostana u Remetama, ispovjednik redovnica raznih družbi i duhovni pratitelj molitvenih skupina u Zagrebu i Splitu.

Sveta misa zadušnica bit će u Svetištu Majke Božje Remetske u Remetama u ponedjeljak 8. kolovoza 2022. u 13,30 sati. Nakon Svete mise slijedi sprovod do karmelićanske grobnice na mjesnom groblju u Remetama. Molitva uz odar pokojnika počinje u 13 sati u „Šatoru susreta“ kraj remetske crkve.

Osmrtnica o. Đure Filipovića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.