Mlada misa o. Ante Jakusa u Mariji Bistrici

Na blagdan sv. Lovre, 10. kolovoza 2022., u bistričkom je Karmelu svoju mladu misu proslavio karmelićanin o. Ante Jakus. U koncelebraciji su bili don Jenko Bulić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu te rektor splitskog sjemeništa iz sjemenišnih dana o. Ante, zatim o. Krešimir Bahmec, OCD i svećenici na službi u bistričkom svetištu: vlč. Dragutin Kučan i vlč. Antun Motočić. Asitirao je br. Alojzije Mihelić, OCD.

U propovijedi je o. Ante govorio o mučeništvu sv. Lovre, te o mučeništvu kao najvećem svjedočanstvu za Boga. „No Bog ne traži samo svjedočanstvo krvlju, nego i svjedočenje za Njega u svakodnevici“, istaknuo je. Tako male stvari koje činimo s ljubavlju mogu postati velike, a prihvaćajući svakodnevicu sa svime što ona donosi i služenjem bližnjima nasljedujemo mučenike prema onoj mjeri koju je Bog svakome od nas odredio.

Na završetku sv. mise o. Ante je svima prisutnima podijelio svoj mladomisnički blagoslov. Nakon mise je, zajedno sa braćom karmelićanima i don Jenkom Bulićem, ostao u radosnom druženju sa sestrama u govornici samostana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.