Posjet braće karmelićana iz Remeta

Braća bogoslovi karmelićani pod vodstvom svojeg magistra o. Nikole Grizelja posjetili su u nedjelju 6. studenoga sestre karmelićanke u Brezovici. Susret je započeo pjesmom „Krist na žalu“, a nastavio se bratsko-sestrinskim druženjem i međusobnim upoznavanjem. U vrlo otvorenom prijateljskom razgovoru dotaknute su neke teme iz svakidašnjeg života, kao i iz življenja karmelske duhovnosti.

Bogoslovi su se zanimali za dnevni red sestara, za molitveni život, kao i onaj radni i praktični, te za iskustvo karmelskog poziva. O svojem duhovnom pozivu posvjedočio je br. Josip Marija od Svetog Lica i Djevice Šutnje (Bedalov).

Bilo je tu i konkretnih pitanja o duhovnim vježbama, o rekreativnim susretima, o zajedništvu i slično. Susret je bio protkan radošću, jednostavnošću, a osobito srdačnim smijehom.

Pjesmom „Naš Bog je velik“ dali su mladi hvalu Bogu, a časna majka Regina Popić rekla im je da je, kako je rekla sv. Terezija Avilska, Bog uistinu tako velik da mu se isplati darovati cijeli život, te ih je potaknula da ostanu vjerni na započetom putu, hodeći s Blaženom Djevicom Marijom stazama Karmela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.