Postulanti Hrvatske karmelske provincije

Dominik Knežević je rođen 19. 6. 2000. godine u Županji, gdje je završio osnovnu školu i osnovnu glazbenu školu, kao i srednju školu – opću gimnaziju. Nakon gimnazije upisuje studij biologije u Osijeku, koji i završava. Nakon duhovnog traženja, u prosincu 2022. dolazi na vikend u Karmelu, i tada odlučuje ući u karmelski red. Postulaturu je započeo 19. 1. 2023.

Filip Šimunović rođen je 25. 11. 2000. u Novoj Bili. Nakon rođenja kratko je s roditeljima živio u Jajcu, a kada je imao dvije godine, preselili su u Rijeku. U Rijeci je živio do 2008., a onda je sa roditeljima preselio u okolicu Zagreba, u mjesto Kupinec. Nakon završetka osnovne škole, pohađao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju i ušao u sjemenište na Šalati. Nakon završetka srednje škole upisuje se na Katolički bogoslovni fakultet kao svećenički kandidat Zagrebačke nadbiskupije. Nakon završenog prvog semestra napušta bogosloviju i ubrzo napušta studij na KBF-u te radi kao keramičar u Hrvatskoj i u Austriji. U prosincu 2022. bio je na vikendu u Karmelu i tada se odlučio za ulazak u Karmel. Postulaturu je započeo 19. 1. 2023.

Ivan Cuculić rođen je 10. studenog 2002. u Rijeci. Prva četiri razreda osnovne škole završio je u rodnom Škrljevu, a ostala četiri razreda u Bakru. Pohađao je Gimnaziju Andrije Mohorovičića u Rijeci, smjer prirodoslovno-matematički, te je maturirao 2021. godine. Upisao je studij povijesti i hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Na drugoj godini napušta fakultet kako bi započeo s formacijom u Karmelu. U prosincu 2022. sudjelovao je na vikendu u Karmelu. Postulaturu je započeo 19. 1. 2023.

Mislav Šolta rođen je 1980. u Zagrebu. Završio je Filozofski fakultet, te je po struci profesor filozofije i hrvatske kulture. Radio je različite poslove, te se posebno bavio kršćanskom filozofijom i apologetikom. Karmel je upoznao dajući instrukcije jednoj djevojci koja je kasnije ušla u Karmel u Španjolskoj. Boravio je u našem samostanu u Grazu kako bi razlučio svoj poziv. U postulaturu je ušao 25. 3. 2023.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.