Braća karmelićani posjetili sestre u Brezovici

U petak 19. siječnja 2024. godine, kad je prvi snijeg obradovao djecu i prirodu, braća bogoslovi Hrvatske karmelske provincije svetog Oca Josipa zaputili su se s remetskog brežuljka k svojim sestrama na brezovički brežuljak pod vodstvom svoga magistra o. Nikole Grizelja i o. Ivana Podgorelca.

Č. Majka M. Regina od Presvete Euharistije sve ih je srdačno pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu, kao i blagoslovljenu i milostima bogatu novu godinu i sve dane u njoj. Prisjetila se i lijepih trenutaka sa zadnjeg susreta i obnovila uspomene na taj susret.

U bratsko-prijateljskom druženju nizale su se razne teme i pitanja iz svakidašnjice, kao i iz života našeg Reda i Crkve.  Sestre su imale priliku još više upoznati braću bogoslove koji su im se predstavili. Gospodin ih je pozvao iz različitih sredina, od Pleternice do Dubrovnika, i s različitim životnim iskustvima i strukama, od sportskog menadžmenta do vjeroučitelja. Bili su tu br. Hrvoje od Bogorodice, br. Marko Marija od Euharistijskog Otajstva, br. Izak od sv. Josipa, br. Tomislav od Utjelovljenja, br. Ivan od sv. Mihaela, br. Mateo od Isusa, br. Mihael Marija od Božjeg Lica i Krvi Kristove te br. Marko od Bezgrešnog Srca Marijina.

Nakon vedrog i smijehom bogatog druženja, braća su se preporučila u molitve i zajedno sa sestrama izmolili Večernju Časoslova. Zatim su zahvalili Gospodinu na daru poziva, na milosti zajedništva i na radosnom služenju Gospodinu i braći ljudima, te se zahvalna srca vratili na svoj remetski brežuljak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.