Blažena Elija od sv. Klementa (29. svibnja)

doradolescenteSestra Elia, čije je pravo ime Teodora Fracasso, rođena je u Bariju u Italiji 17. siječnja 1901. Već u ranom djetinjstvu imala je san kako jedna žena hoda u vrtu obiteljske kuće i odjednom nestaje u snopu svjetlosti. Teodorina majka je kazala da je to bila Djevica Marija, koja je došla s porukom i kako bi je pozvala da postane časna sestra.
Kada joj je bio 19 godina pridružila se sestrama sv. Josipa karmelićanskog samostana u Bariju, a pet godina kasnije položila je vječne zavjete i uzela ime sestra Elia od svetog Klementa. Živjela je u dubokoj sabranosti i blizini s Kristom, slijedeći primjer sv. Terezije od Isusa.

Posvetila se radu s djevojčicama u domu koji je bio dio samostana. Međutim ovdje je naišla na neslaganje sa sestrom nadležnom za dom koja nije prihvaćala njezine metode rada, koje su bile mirne, pune noviciadoeliasljubavi i razumijevanja za djevojčice. Nakon dvije godine sestra Elia je uklonjena iz doma. Ova blaženica svoje vrijeme je počela najviše provoditi u svojoj sobi u molitvi i meditaciji.
Često su joj se počele javljati glavobolje koje nikada prije toga nije imala. Nedugo poslije, 1927. preminula je od posljedica encefalitisa. Blaženom ju je proglasio papa Benedikt XVI. 18. ožujka 2006.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.